Шефът на правната комисия в парламента обяви кога Сотир Цацаров ще

...
Шефът на правната комисия в парламента обяви кога Сотир Цацаров ще
Коментари Харесай

Милен Матеев: Сотир Цацаров ще напусне КПКОНПИ, когато оставката му бъде гласувана в Народното събрание

Шефът на правната комисия в Народното събрание разгласи по кое време Сотир Цацаров ще напусне поста, който заема.

Сотир Цацаров ще напусне КПКОНПИ, когато оставката му бъде гласувана в Народното събрание. Оставката е подадена през днешния ден и има периоди, в които би трябвало да се срещнем с претекстовете и да гласуваме в пленарна зала. Не мога да разясня какви са причините Сотир Цацаров да подаде оставка, както и тематиката за следствието на ДАНС. Това е класифицирана информация и няма по какъв начин да приказвам по тематиката. Твърдението на Сотир Цацаров, че има напън върху ДАНС е голословно.

Това съобщи в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия депутатът от " Продължаваме промяната " и ръководител на правната комисия в Народното събрание Милен Матеев във връзка подадената през днешния ден оставка от ръководителя на КПКОНПИ Сотир Цацаров.

" Не мога да кажа кой ще заеме мястото на Сотир Цацаров. Към момента не са обсъждани кандидатури. Бъдещата активност на КПКОНПИ е записана в съдружното съглашение - комисията ще се раздели на две, само че незабавно желая изрично да отхвърля изказванията, че ще бъде основана втора паралелна прокуратура. Няма такова нещо. Странно е, че в последните месеци виждаме такава интензивност на КПКОНПИ. Защо се ревизират единствено кметове на опозицията, би трябвало да попитате КПКОНПИ. Интерсното е, че тази активизация на комисията стартира, когато ръководителят й се почуваства заплашен за поста си ", добави Матеев. 

" Очакваме отговор от основния прокурор във връзка нашия апел да подаде оставка. Той ясно е показвал и казвал нееднократно, че няма да подаде оставка и ние не сме наивници. Срамно е, че Иван Гешев се крие зад гърбовете на прокурорите и повтаря едно и също. Иван Гешев многократно се е изявявал като политик, а не като правист. Съдебната промяна също е написана ясно в съдружното съглашение. Непосредствена и първа стъпка е да приемем промени в Закона за правосъдната власт, с които основният прокурор да може да бъде разследван и следен. Най-голямо утвърждение събира концепцията арбитър от Върховен касационен съд да извършва пъкъл хок ролята на проверяващ основния прокурор. Все още няма решение за промяна на Висш съдебен съвет. Така или другояче мандатът на Висш съдебен съвет изтича в края на тази година, само че ще търсим разновидности той да бъде разхлабен преди края на годината ", приключи ръководител на правната комисия Милен Матеев, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР